Tips & Trix

Belöningar

Det finns massor med sätt att belöna sin hund! Det är bra att fundera över vad ens hund tycker bäst om, är det lek med leksak, godis eller kanske röstberöm eller beröring? Det är nyttigt att lyssna på sin hund och vad den upplever som den härligaste belöningen.

Det är också viktigt att tänka på att matcha belöningen med störningen för att få bäst träningsresultat. Om det är en väldigt svår störning så behöver belöningen vara tillräckligt bra för att hunden ska välja bort störningen. Ett exempel på en svår störning för Eddie är kaniner! Han går verkligen upp i varv när han ser en liten kanin. För att han ska välja bort kaninen och ta kontakt med mig istället så behöver belöningen vara tillräckligt bra, då räcker det inte med en liten torr godis utan då är det något riktigt gott som köttbullar eller korv som gäller.

You Might Also Like