Tips & Trix

Lite rund om magen

I somras tyckte jag att Eddie var väldigt slö, han orkade inte alls hänga med i samma tempo som innan och jag tyckte dessutom att han haltade lite ibland. Det var visserligen en väldigt varm sommar i år men jag tyckte ändå att han var ovanligt trött. Jag bokade därför en tid hos veterinären för en undersökning. Det första hon frågade var hur mycket han väger, då slog det mig att jag har haft jättedålig koll på hans vikt för jag hade ingen aning om vad han vägde vilket kändes pinsamt.

Det visade sig att han hade lagt på sig lite och det var förmodligen hans extra vikt i kombination med en varm sommar som gjort honom trött. Eddie har alltid ätit dåligt och snarare varit lite åt det tunna hållet, men sedan han fyllde sju år så har han alltså gått åt andra hållet och han är nu lite väl rund om magen. Det är bra att ha koll på vad de väger, bara lite övervikt påverkar deras hälsa negativt de kan exempelvis få problem med lederna.

Så nu har jag dragit ner på maten och lagt in mer motion på schemat! Det är betydligt lättare att motionera sin hund när det inte är lika varmt ute. Jag ska även tänka på att dra ner mer på maten om det är en väldigt varm sommar och han inte rör på sig så mycket. Ett tips är att svänga förbi veteriären och låna deras våg lite då och då, det ska jag införa som en ny rutin för att ha bättre koll på Eddies vikt.

 

You Might Also Like