Tips & Trix

Åka skidor

Nu är vintern här och äntligen kan man åka skidor med sin hund! Jag har åkt en hel del skidor med Eddie genom åren och jag tycker att det är jättehärligt att göra tillsammans. Det är en väldigt bra motionsform. För att skidturerna ska bli så trevliga som möjligt är det bra att tänka på vissa saker om man är ovan.

  • Först och främst är det bra att kunna åka skidor någorlunda innan man ger sig ut med sin hund.
  • Det är en stor fördel om man har en hund som lyssnar på exempelvis ”stanna” eller ”sakta” då har man lättare att styra sin hund.
  • Rätt utrustning är viktigt! Jag rekommenderar att man investerar i ett midjebälte med elastiska delar alternativt en elastisk lina så att det inte blir stumt när hunden drar, en ordentlig dragsele till hunden samt en ca 2,5 meter lång lina.
  • Börja i ett plant skidspår eller på ett fält, då blir det lättare att gå undan vid exempelvis hundmöten och man slipper de värsta nedförsbackarna. Om du väljer att åka i ett skidspår kolla upp innan om det är tilllåtet med hund.
  • Viktigt att tänka på är att din hund ska vara färdigvuxen innan ni börjar åka skidor, för att minska risken för skador.
  • När du börjar åka skidor ta det försiktigt, ger er ut på korta turer så att din hund får vänja sig successivt.

I länken nedan kan du läsa mer om drag och dragselar:

www.draghundsport.se

Här kan du köpa dragutrustning:

www.haromi.se

www.bjorkis.com

www.baggen.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like