Tips & Trix

Tvätta öronen

Det är viktigt att sköta sin hunds öron regelbundet för att förebygga problem. Jag använder en mild öronrengöring från apoteket när jag tvättar Eddies öron. Jag droppar ner medlet i örat och låter honom skaka ur det, sen torkar jag försiktigt ur ytterörat med en bomullstuss. Superviktigt att inte peta ner i hörselgången eftersom det kan skada örat! Hur ofta man behöver tvätta hundens öron är individuellt, jag gör det regelbundet eller vid behov om han är smutsig i öronen. Om din hund har besvär som inte går bort efter mild tvätt är det viktigt att boka en tid hos veterinären eftersom det kan behöva utredas och behandlas.

Symtom på öronproblem:

  • Kliar sig mycket i öronen
  • Skakar sig om huvudet
  • Hänger med ena örat
  • Lukar illa i öronen
  • Producerar mycket mörkt vax
  • Röda & irriterade öron

Här kan du se en film om öronrengöring:

You Might Also Like