Tankar & Reflektioner

Viktigt med hundkompisar

I det här inlägget vill jag lyfta fördelarna med att låta sin hund skapa relationer till andra hundar. Min hund Eddie är inte en särskilt social hund, han uppskattar inte att ”mingla” med okända hundar. Han har ett få antal hundar som han har en stark relation till. Genom de relationerna har han lärt sig att kommunicera och umgås med andra hundar på ett naturligt sätt utifrån hans villkor.  Jag upplever att det ger honom betydligt mycket mer än att träffa många olika hundar som han inte kommer att ha en relation till, eller där det finns en stor risk att det inte blir trevliga hundmöten.

På bilden är Eddie och hans kompis Bea, de har känt varandra sedan de var valpar. När de var yngre så träffades de jätteofta och lekte nästan varje dag. De hade väldigt roligt ihop, de utvecklade ett väldigt fint språk och en tydlig kommunikation. Nu ses de inte lika ofta, men när de ses så märks det att de har en fin relation! Det är tydligt att Eddie blir väldigt glad när han får umgås med Bea några timmar<3

You Might Also Like