Tips & Trix

Skapa trygghet i nya miljöer – hundfilt

Ett tips om man vill hjälpa sin hund i nya miljöer och situationer är att använda en filt som man har med sig till sin hund som den får lägga sig på och ta det lugnt. Genom att alltid ha med sig samma filt som blir hundens egna så har man bra förutsättning att skapa en rutin kring hur man gör när man är i nya miljöer. Det är toppen att påbörja den här träningen redan när hunden är valp. Genom att alltid göra på samma sätt och ha med sig samma filt så hjälper man sin hund att komma till ro. Den vet också vad som förväntas av den när man är på café eller bortbjuden vilket  skapar trygghet. Man kan behöva lägga ner lite tid på att träna det, men gör man det så får man också bra resultat! Det är väldigt användbart att kunna be sin hund att lägga sig på sin filt i många situationer där man har med sig sin hund.

Det finns massor med hundfiltar att köpa på olika djurbutiker, här hittade jag en vadderad filt som går lätt att rulla ihop och ta med sig:

djurmaxi.se

 

 

 

 

You Might Also Like