Tankar & Reflektioner

Få kloklippningen att fungera

Många hundägare tycker att det är svårt att klippa klorna på sin hund. En del undviker att göra det själva och väljer att lämna in hunden till en hundfrisör eller veterinär istället. Det finns många fördelar med att kunna klippa klorna själv. Det är inte helt omöjligt att man kan hamna i situationen då det inte finns möjlighet att lämna in sin hund, dessutom så kostar det en slant varje gång. För att hunden ska känna sig trygg med att få sina klor klippta är det viktigt att man tränar det. Mitt råd är att börja med några klor åt gången och klippa ofta! Innan man börjar klippa är det några saker som är bra att tänka på:

  • Ladda upp med riktigt gott hundgodis som du har i närheten.
  • Se till att du har en bra klotång! Här finns flera olika: www.petster.se
  • Känn in om det är bäst för hunden att stå eller ligga ner när du klipper. En del hundar tycker om att stå upp medan andra blir mer avslappnade när de får ligga på rygg i famnen.
  • Det finns en bra produkt som heter ”Blodstopp”, det är ett pulver som stoppar blödning vid kloklippning då man råkat klippa i pulpan. Bra att ha till hands. Finns här: vetzoo.se/blodstopp

När du väl börjar klippa, klipp endast en liten bit av klon om du är osäker på hur mycket du kan ta utan att klippa i pulpan. När du har klippt en klo belöna hunden med en godisbit. Om din hund är obekväm klipp bara en eller två klor vid ett tillfälle, ta nästa klo dagen därpå istället. För att få ett bra resultat med träningen är det viktigt att klippa regelbundet. Arbetar man utifrån det så har man goda möjligheter att lära sig att klippa klorna själv och dessutom få en hund som är avslappnad.

 

 

 

 

You Might Also Like