Tips & Trix

Övning – lär hunden leta efter favoritleksaken

Tips på en enkel och rolig övning är att låta din hund leta efter en leksak när ni är ute och går. Jag har en liten boll på ett snöre som jag har med mig ut till Eddie. Den får han inte leka med fritt hemma, utan endast i samband med träning som belöning. Genom att bara använda den i vissa situationer så blir den extra ”laddad” och superrolig. Det gör att Eddie blir väldigt intresserad av att hitta den när jag gömmer den. Vanligtvis så gör jag så att jag bara lägger/kastar ner bollen försiktigt medan vi går (säkerställer att Eddie inte märker när jag gör det). Vi går vidare i ca 50 meter, jag brukar gå lite sick-sack, sen stannar jag upp och ber honom att leta. Han tycker att det är väldigt roligt!

När han hittar bollen så kampar vi med den en liten stund, jag bryter sedan leken genom att be honom släppa den. När han gör det så berömmer jag honom med rösten och belönar med en godisbit. Om din hund inte vill släppa leksaken är mitt tips att ha med dig riktigt smarrigt godis som du tar fram och håller framför hundens nos, när hunden öppnar munnen och släpper leksaken så tar du försiktigt den och ger hunden godisbiten istället. Det är ett trevligt sätt att byta till dig saker som hunden tycker är väldigt härliga och inte riktigt vill släppa, man undviker en konkurrenssituation och slipper onödiga konflikter.

 

 

 

You Might Also Like