Tips & Trix

Hundträning – Sele + långlina

När man tränar inkallning med sin hund tycker jag att det är viktigt att tänka på att inte tjata på hunden om den inte kommer på inkallningssignalen. Om man gör det så sjunker signalen i värde. För att få till en bra inkallning så behöver inkallningssignalen vara starkt förknippad med något som hunden upplever som väldigt positivt, roligt och härligt! Om man hamnar i situationen att hunden inte kommer på signalen så är mitt tips att backa några steg i träningen. Man kanske har gått lite för fort fram, signalen kanske inte är tillräckligt befäst eller så tränar man i miljöer med för svåra störningar.  Ett väldigt bra hjälpmedel är att använda sele och långlina, då har man möjlighet att få tag på sin hund om den inte lyssnar. Det är väldigt tryggt och det förebygger att man hamnar i tråkiga situationer.

Långlinor finns i olika varianter och längd. Jag hittade flera här:

www.haromi.se
hundkompanietk9.se
www.petster.se

På Glada Jyckar har vi temakurser i bland annat inkallning. Vi håller till i Bromma, Hammarby Sjöstad och Stockholm City. Är du intresserad av att gå en kurs? Du hittar mer info här:

www.gladajyckar.se

 

 

 

 

You Might Also Like