Tips & Trix

Koppeltvång – 1 mars till 20 augusti

Nu är det koppeltvång, det gäller mellan 1 mars till 20 augusti. Det innebär att man som hundägare behöver ha en sådan kontroll över sin hund som om den skulle vara kopplad med ett fysiskt koppel, när den vistas lös i områden där det finns vilda djur. Hunden får alltså inte springa runt okontrollerat i skog och mark. Jag tycker att det är väldigt viktigt att tänka på när man är ute i naturen.

Anledningen till att det är koppeltvång under den här perioden är för att många djur i det vilda får sina ungar på våren och sommaren. Lagen är till för att skydda dem. Det varierar från kommun till kommun vad som gäller exakt där man bor, som hundägare är man skyldig att följa de regler som råder.

Här kan du läsa mer:

www.riksdagen.se

www.naturvardsverket.se

You Might Also Like