Tankar & Reflektioner

Skydda hunden mot fästingar

Nu är det hög tid att börja fundera på fästingmedel! Hundar kan drabbas av olika fästingburna sjukdomar, exempelvis Borrelia och TBE. Det är därför viktigt att arbeta förebyggande så att de inte får fästingar som sätter sig på kroppen. Min hund Eddie har väldigt mycket päls vilket gör att jag måste använda ett medel som fungerar bra på långhåriga hundar. Jag behöver även vara noggrann med att kolla igenom honom varje dag, för att eventuellt plocka bort sådana som kryper.

Det finns olika medel på marknaden. Jag tycker att det är svårt att välja, då de flesta medel som är effektiva inte är speciellt roliga då de innehåller ämnen som är giftiga. Jag läser ofta rapporter och inlägg kring hundar som har blivit sjuka av olika preparat. Vilket gör att det blir en ”pest eller kolera” situation. Jag tycker att det är otroligt viktigt att skydda min hund mot fästingar, men vill gärna välja ett medel som inte har obehagliga bieffekter.

Hur tänker du kring fästingmedel, vilket medel använder du?

 

You Might Also Like