Tankar & Reflektioner

Hundkurser – valpkurs

Det här inlägget handlar om valpkurser, varför ska man gå valpkurs egentligen?

För att få en så bra start som möjligt så rekommenderar jag att man går valpkurs med sin valp! På kursen får man tips och råd kring vad som är bra att tänka på när man tränar sin valp i det man vill att den ska klara av när den är vuxen. Man lär sig ett antal övningar vars syfte bland annat är att lägga en bra grund för en stabil vardagslydnad. Genom att gå en valpkurs har man möjlighet att förebygga att valpen utvecklar oönskade beteenden längre fram. Valpkursen innehåller vanligtvis övningar i kontakt, följsamhet, gå fint i koppel, inkallning, passivitet, hantering, miljöträning, inlärning av exempelvis sitt och ligg och mental aktivering. De flesta valpkurser kan man gå med sin valp till och med att den fyller 6 månader.

Fördelar med att gå valpkurs:

  • Ger en bra start för dig och din valp.
  • Lägger en bra grund för vardagslydnaden.
  • Trevligt att träffa andra hundägare och deras valpar.
  • Tillfälle att ställa frågor om det är något man är osäker på.
  • Får möjlighet att träna med andra hundar i närheten.

 

 

 

 

 

You Might Also Like