Tankar & Reflektioner

Hundkurser – vardagslydnad

Det här inlägget handlar om vardagslydnadskurser, vad är det och varför ska man gå en sån kurs?

På vardagslydnadskursen så går man vanligtvis igenom övningar vars syfte är att få en bra grundlydnad på sin hund, för att klara av vardagliga situationer. När man går vardagslydnadskurs så är hunden lite äldre till skillnad från valpkursen. Kursen innehåller ofta övningar i kontakt, följsamhet, gå fint i koppel, inkallning, passivitet och mental aktivering. Till skillnad från valpkursen så brukar övningarna på vardagslydnadskursen vara lite svårare eftersom man ofta lägger på fler och svårare störningar. Nedan har jag listat vilka fördelar som finns och varför jag rekommenderar att man går en vardagslydnadskurs:

  • Får användbara övningar för att träna vardagssituationer.
  • Tillfälle att repetera och fördjupa sina kunskaper från valpkursen.
  • Nyttigt att träna i grupp med andra hundar och svårare störningar.
  • Härligt aktivitet att göra tillsammans med sin hund!

 

 

You Might Also Like