Tankar & Reflektioner

Hundars språk och signaler

Jag har skrivit om lugnande signaler tidigare, men jag tycker att det är så viktigt att känna till så det tål att upprepas. Lugnande signaler är olika signaler hundar använder när de är stressade, obekväma eller osäkra. Det är väldigt nyttig att att känna till vilka signaler hunden använder, det är även bra att lära sig läsa andra hundar lite bättre för att till exempel kunna förebygga konflikter. Genom att lära sig mer om hundspråk blir det enklare att arbeta förebyggande och skapa en välfungerande kommunikation med sin hund.

Här är några av de vanligaste lugnande signalerna, vilka signaler använder din hund?

 • Gäspa
 • Gå i en båge
 • Sätta sig ner
 • Lägga sig ner
 • Gå ner i lekställning
 • Frysa (bli helt stilla)
 • Röra sig med långsamma rörelser
 • Slicka sig om nosen
 • Vrida på huvudet
 • Vända bort kroppen
 • Vifta på svansen

You Might Also Like