Tankar & Reflektioner

Lämna aldrig hunden i en varm bil!

Trots att det skrivs och varnas varje år om faran med att lämna hunden i bilen så händer det tyvärr allt för ofta. Många gånger för att man kanske inte förstår hur snabbt det går att komma upp i höga temperaturer. Även om det inte känns så varmt utomhus blir det väldigt varmt inne i en bil. Hundar reglerar inte värme på samma sätt som vi gör genom att svettas. De drabbas lättare av värmeslag, vilket är ett allvarligt tillstånd som kan leda till att hunden dör.

Svenska Kennelklubben gjorde en undersökning 2014. Den visade att mitt på dagen vid soligt väder + 27 ° kom temperaturen inne i bilen upp till hela + 52 °. Det är otroligt varmt och så viktigt att tänka på!!

Här kan du läsa mer om undersökningen: www.skk.se

 

 

You Might Also Like