Tankar & Reflektioner

Olika former av aktivering

Alla hundar behöver någon form av aktivering för att må bra! Genom aktivering fyller man ett behov hos hunden, de blir trötta och tillfreds. Det stärker även relationen mellan hund och ägare. Sen är det dessutom väldigt härligt att hitta på roliga saker och spendera tid tillsammans med sin hund <3

Aktivering kan delas in i olika kategorier, här är exempel på olika övningar inom varje kategori:

 • Nosaktivering
  Nose Work, Personspår, Viltspår, leta godis, leta efter föremål eller kantareller.
 • Inlärning
  Lära hunden nya saker! Exempelvis ett roligt trick, vacker tass, krypa, apportera, vinka, städa upp sina leksaker och lägga dem i en låda, tända/släcka lampor.
 • Balansträning
  Träna hundens balans/kroppskontroll genom att låta den hoppa upp på stenar, krypa under saker, sitta vackert, träna dogparkour, balansboll, lär hunden balansera saker på nosen – såsom godisbit eller boll.
 • Problemlösning
  Genom exempelvis aktiveringsspel, leta godis under en upp och nervänd burk/kastrull, leta godis i en filt, få tag på en godisbit eller leksak uppe på en hög sten, omvägsproblem som att gå på rätt sida om stolpe/träd med koppel.

 

You Might Also Like