Tankar & Reflektioner

Hur ofta ska man avmaska sin hund?

Det är individuellt hur ofta man bör avmaska sin vuxna hund, det beror lite på hur hunden lever. Om man har en hund som ofta är i stall och äter hästbajs, sork eller andra smådjur så kan man behöva avmaska den oftare. Det som är viktigt att tänka på är att inte avmaska sin hund om den inte visar symtom eller om det inte finns misstanke om att den har mask. Om du är osäker så kan du vända dig till en veterinär som kan ta ett prov. Om man avmaskar sin hund i onödan så ökar risken för att den kan bli resistent mot avmaskningsmedlet.

Ibland kan man se att hunden har mask i avföringen, eller att den kräks upp mask. Det är inte alltid man ser det, det finns andra symtom som kan vara tecken på att hunden har mask:

  • Kräkningar
  • Diarré
  • Tappar i vikt
  • Glanslös päls
  • Hosta

Här kan du läsa mer: www.agria.se

 

 

You Might Also Like