Tankar & Reflektioner

Hålla hunden i lagom vikt

Jag var hos veterinären med Eddie för en vaccinationsspruta förra veckan, då pratade vi om att det är så vanligt med överviktiga hundar! Det är ett känsligt ämne och många hundägare blir upprörda om någon påpekar att deras hund är lite för rund. Jag tycker att det är viktigt att man håller sin hund i bra form, bara några kilo för mycket kan ge hunden besvär med leder, ökar risken för diabetes och de får ett sämre immunförsvar.

Det kan vara svårt att avgöra om hunden väger för mycket, Eddie vägde lite för mycket för något år sedan vilket jag inte såg. Han har alltid haft svårt att gå upp i vikt, men då han har blivit äldre så är han inte lika aktiv som tidigare. Det gick snabbt att få ner honom i bra form, eftersom han inte hade så mycket extra vikt. Ett tips är att gå och väga hunden regelbundet för att hålla koll!

You Might Also Like