Okategoriserade

Antijakt – träna din hund i att inte jaga

I helgen har jag och en kollega haft kurs i antijakt! Kursen är en del av min utbildning till hundpsykolog. Det är många som har problem med att deras hund jagar då den är okopplad. Genom att träna antijakt har man möjlighet att lära sig hantera situationer då det dyker upp vilda djur och kunna stoppa sin hund från att springa efter. Det är viktigt att hunden får utlopp för sitt jaktbehov på annat sätt, en bra jaktkompensation är att lägga viltspår.

Kursdeltagarna fick bland annat gå en bana med olika stationer för att se vad deras hund reagerar mest på. Doftspår, luftvittring, synintryck, rörelse eller ljud. Det var väldigt spännande att studera hundarna och deras reaktioner! Syftet med banan var att deltagarna skulle få lära sig mer om hur deras hund jagar, för att sedan kunna anpassa träningen utifrån det.

Klipp från station synintryck och rörelse:

 

 

 

 

 

You Might Also Like