Tips & Trix

Hemmagjort hundgodis

För ett tag sedan gjorde jag hemmagjort hundgodis till Eddie. Två olika sorter, en variant med lever och en med kött. Det var mycket uppskattat! Fördelen med hemmagjort godis är att det inte innehåller onödiga tillsatser, det är ganska billigt jämfört med att köpa hundgodis och jag tycker att det är väldigt trevligt att göra eget.

Torkad lever

-Ett paket lever (jag använde nötlever)

Koka levern i ca 30 min, skär sedan i små bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, torka i ugn 90 ° i ungefär 30 min. Mina fick en yta men var fortfarande lite mjuka i mitten, vill du att de ska vara hårdare så kan du torka dem lite längre. Jag förvarade dem i kyl och det jag inte använde direkt åkte in i frysen.

Torkat kött

-Ett paket lövbiff

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, torka i ugn 150 ° i ca 40 min. Jag tog ut dem när de fortfarande var lite sega men torra på ytan. Klippte dem sedan till små remsor som jag förvarade i kyl, det jag inte använde inom de närmsta dagarna frös jag in.

 

You Might Also Like