Tankar & Reflektioner

Passivitetsträning

Jag tycker att det är väldigt nyttigt att tänka på att träna passivitet! Man har verkligen nytta av att hunden kan vara passiv i många vardagliga situationer. Det är viktigt att tänka på att hunden ska ha rätt förutsättningar, att den är rastad och har fått göra av med lite energi innan man tränar passivitet. Ett tips är att få in passivitetsträningen som en naturlig del i vardagen genom att till exempel stanna upp på promenaden, sätta sig ner tillsammans en liten stund och sedan gå vidare. Träna hunden i att vara stilla vid din sida och titta på det som händer i omgivningen.

Jag och Eddie stannar ofta upp på promenader och sätter oss ner en stund, det har lärt honom att man inte alltid behöver vara i rörelse när man är utomhus. Om man har en hund som tycker att det är svårt att vara passiv rekommenderar jag att träna korta stunder i början, försök att skapa så lite frustration som möjligt! Tänk på att belöna hunden när den är lugn och stilla. Vissa hundar går upp väldigt mycket i varv av godis, då kan det vara bättre att belöna hunden med rösten, klappar/gos och att den får gå därifrån när den är lugn.

 

You Might Also Like