Tankar & Reflektioner

Belöna hunden med det den värderar högt

När man arbetar med belöningsbaserad hundträning är det viktigt att arbeta med belöningar som hunden värderar högt! Det är klokt att tänka på att det ska vara värt för hunden att göra det du ber den om. Det är individuellt vad hundar tycker är bra belöningar. Ett tips är att bygga upp en belöningsbank där man listar olika saker som hunden gillar, det är bra att variera belöningarna för att hålla intresset uppe och skapa en positiv förväntan.

Ett tips är att fundera på om det finns saker i vardagen som hunden tycker väldigt mycket om? Använd det som belöningar! Kanske en härlig doftfläck som hunden väldigt gärna vill fram till. Träna något innan du låter hunden gå fram, till exempel gå fint i koppel eller sitt stanna kvar.

 

 

You Might Also Like