Mina sponsrade inlägg

Våra hundar lever längre än tidigare

Agria Djurförsäkring har i samarbete med SKK och Royal Canin genomfört en undersökning kring sällskapsdjur, som bland annat visade att hundarna i Sverige blir allt fler och lever längre. En orsak tros vara att många hundar idag är försäkrade och kan då erbjudas veterinärvård om de blir sjuka eller skadade. Du hittar mer information kring undersökningen här: www.agria.se

Det är härligt att höra att många hundar lever ett lång liv! Det finns några saker jag rekommenderar att man lägger lite extra krut på för att hunden ska må så bra som möjligt.

Heltäckande veterinärvårdsförsäkring – för mig är det en stor trygghet eftersom det gör det möjligt att erbjuda Eddie veterinärvård när han blir sjuk eller skadad. Mitt råd är att verkligen se över skyddet, vad ingår i försäkringen? Hur ser det ut med rehabilitering och kan jag få hjälp med medicin? Det är klokt att inte endast stirra sig blind på priset, utan ta reda på vad som ingår.

Kvalitetsfoder – jag tycker att det är viktigt att Eddie äter ett bra foder. Där han mår bra i sin mage och får i sig de näringsämnen han behöver. Det är individuellt vilken typ av foder som passar vilken hund, men satsar man på ett foder med hög kvalitet och innehåll kommer man en bra bit på vägen.

Arbeta förebyggande – genom att se till att hunden är i god kondition, har ordentligt med muskler, inte är överviktig och  sköter hundens tänder ger man sin hund bättre förutsättningar att slippa problem när den blir äldre.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like