Tankar & Reflektioner

Föreläsning med Kerstin Malm

För ett tag sen var jag på en väldigt bra föreläsning med Kerstin Malm. Hon är bland annat etolog, hundpsykolog och har skrivit många böcker. Den senaste boken heter ”Tänk om jag kunde lyssna”, som föreläsningen baserades kring. Det var  intressant, satte igång många tankar och funderingar framförallt kring vårt sätt att se på hunden. Hon berättade om sina egna erfarenheter och hur synen på hundar och hundträning såg ut när hon fick sin första hund. Där hunden skulle lyda minsta vink, alltid vara redo för träning och anpassa sig efter oss och våra behov. Idag har hon ett helt annat synsätt, där grunden för att bygga en kärleksfull och harmonisk relation är att lära sig att lyssna på sin hund.

Två frågor som jag har funderat kring efter föreläsningen är – vad är det egentligen som gör att många människor tycker att den optimala hunden är en extremt lydig hund? Borde det inte istället vara att ha en så lycklig och välmående hund som möjligt? För mig är det viktigt att Eddie har en hög livskvalitet och får göra det som han tycker är roligt! Det är bra att tänka på att hundens livssituation påverkas av hur vi förhåller oss till dem och vilka krav vi ställer på dem <3

 

 

You Might Also Like