Tips & Trix

2 tips för att underlätta vid hundmöten

För ett tag sen hade jag en hundmöteskurs, det var jätteroligt och väldigt lärorikt! Spännande att se hundarnas utveckling. Det är inte ovanligt att hundar tycker att hundmöten är svåra. Vilket kan beror på många olika saker, osäkerhet, rädsla, dåliga erfarenheter mm. Det finns flera saker man kan göra för att underlätta för sin hund vid hundmöten, här är två enkla tips.

1. DU NÄRMAST DEN MÖTANDE HUNDEN – Genom att alltid ha för vana att placera sig själv mellan sin hund och den mötande hunden skapar man lite avstånd mellan hundarna, för en osäker hund kan det kännas tryggare.

2. GÅ I BÅGE – Genom att gå i en båge när man möter en annan hund skapar man avstånd till den andra hunden. Det blir inte lika hotfullt som att mötas rakt på, känn efter hur stor båge din hund behöver.

You Might Also Like