Tips & Trix

Pälsvård

Det skiljer sig stort mellan olika raser och individer hur mycket pälsvård de behöver. Vissa hundrasen kräver nästan ingen vård alls förutom ett bad och lite borstning emellanåt, medan andra behöver klippas, trimmas eller borstas regelbundet. Det är viktigt att ha med i beräkningen när man väljer en hundras som har en päls som kräver extra omvårdnad att man behöver lägga ner både tid och pengar på att hålla pälsen i gott skick.

Hur vet man hur man ska sköta pälsen på sin hund? Ett tips är att prata med uppfödaren eller hör dig för med en hundfrisör hur just din hund bör skötas. Om du vill kunna sköta pälsen själv är det klokt att investera i kvalitetsprodukter när det kommer till borstar, schampo, klippmaskin mm. För att bli bekväm med pälsvården behöver hunden träna hantering. Det är viktigt att tänka på att vänja hunden stegvis vid hanteringen, beröm och belöna hunden när den står still och träna korta stunder i början. Mitt tips är att sträva efter att skapa en härlig och avslappnad känsla kring hantering, målet är att hunden ska tycka att det är mysigt och trevligt!

Om du lämnar in din hund till en hundfrisör är mitt råd att höra dig för, ta referenser och fråga vad de har för utbildning. Tänk på att träna hunden i att bli bekväm med att lämnas hos frisören, ett bra sätt att lägga upp träningen är att börja korta stunder. Frisören kanske inte behöver göra så mycket de första tillfällena. Om du börjar redan från start med att träna din valp har du goda möjligheter att få en hund som inte bara accepterar pälsvård, utan faktiskt tycker att det är ganska härligt.

You Might Also Like