Tips & Trix

Tandborstning

Det är tyvärr ganska vanligt att hundar lider av dålig tandhälsa, många gånger utan att ägarna förstår det. Ett vanligt problem är tandsten. Hur vet man om hunden har tandsten? Man ser att hunden har tandsten om det finns en beläggning på tänderna, som är ljusgul till brun i färgen. En hund med tandsten brukar även lukta illa i munnen!

Har man en hund som gillar tuggben är det ett bra sätt att motverka tandsten, de behöver tugga en stund för att det ska ge effekt. Det bästa sättet att förebygga uppkomst av tandsten är att borsta hundens tänder regelbundet. Mitt råd är att börja tidigt med att vänja hunden vid tandborstningen. Det är enkelt att börja med en ”fingertuta” som är en liten strumpa som man sätter på fingret och gnuggar på tänder och tandkött. Jag borstar Eddies tänder några gånger i veckan. Det räcker för att hålla hans tänder rena och fina, han äter även tuggben regelbundet. När jag borstar hans tänder använder jag en liten tandborste i kombination med tandkräm anpassad för hundar (OBS viktigt att känna till att vanlig tandkräm är giftigt för hundar då den innehåller Xylitol).

 

 

 

 

 

You Might Also Like