Tips & Trix

Sköta hundens öron

Det är individuellt hur ofta man behöver rengöra hundens öron. Eddie har öron som står upp och luftas igenom, jag gör inte så mycket mer än att tvätta dem med mild rengöring lite då och då om han är smutsig i öronen. Använder en mild öronrengöring från apoteket. Droppar det i öronen och låter honom skaka ur det, sen torkar jag försiktigt ur ytterörat med en liten bomullstuss. Superviktigt att inte peta ner i hörselgången eftersom det kan skada örat! Vissa raser har även päls inne i örat som man behöver rycka regelbundet för att hunden inte ska få problem. Om din hund har problem som inte går över med mild tvätt är det viktigt att boka tid hos veterinär. Tecken som är bra att hålla koll på.

  • Hunden kliar sig i örat
  • Skakar sig om huvudet
  • Hänger med ena örat
  • Lukar illa ur öronen
  • Producerar mycket mörkt vax
  • Har röda & irriterade öron

 

You Might Also Like