Tankar & Reflektioner

Relationer till andra hundar

Det här inlägget handlar om hundkompisar! Eddie är en hund som får ut mest av att bygga upp en relation till en annan hund över tid. Han är inte förtjust i att ”mingla” med okända hundar. När Eddie växte upp hade han en speciell kompis, lilla Zacke! Det var min kusins Phalène som Eddie umgicks med från start. De hade en fin relation och det märktes att det tyckte väldigt mycket om varandra. Zacke bodde hos oss ofta och de blev verkligen ett litet team!

Eddie har en del beteenden som kommer från att han härmade Zacke, vilket är en vanlig form av inlärning. På gott och ont haha! Det är inte säkert att den unga hunden endast plockar upp beteenden från den äldre hunden som man gärna vill se mer av. Zacke lärde Eddie många saker, bland annat att larma på olika ljud inomhus…vilket var ett jobb som togs på största allvar. Eddie har starka larm och vaktegenskaper så han hakade glatt på.

Tyvärr gick Zacke bort för ett par år sedan. Jag tror att det har varit väldigt värdefullt för Eddie att få växa upp med en så fin hundkompis. Vi saknar Zacke väldigt mycket, han var en speciell herre med stor personlighet <3

 

 

You Might Also Like