Tips & Trix

Varning för tunna isar

Jag har respekt för isar och är väldigt försiktig när jag ger mig ut och promenerar i närheten av vatten vintertid, varje år sker tragiska olyckor då hundar går genom isen! Enklaste sättet att förebygga en olycka är att hålla hunden kopplad eller i sele och långlina. Om olyckan ändå skulle vara framme finns det vissa saker som är bra att tänka på.

  • Försök att locka tillbaka hunden till land! Även om den första instinkten är att ta sig ut på isen efter hunden så håller den troligen inte för en människa. Om du lockar hunden åt det håll isen förhoppningsvis håller är det viktigt att hunden klarar att ta sig upp själv, alternativt kan man locka hunden åt det håll isen inte håller så att hunden kan bryta isen själv och ta sig in till land.
  • En nerkyld hund måste torkas direkt, om man endast lindar in hunden i filtar får det motsatt effekt eftersom de blir iskalla efter en stund. Låt hunden komma upp till normaltemperatur långsamt. Massera gärna hunden och låt den röra på sig när den blivit lite piggare (källa: Agria).

You Might Also Like