Tips & Trix

Extra uppsikt

Nu behöver vi hundägare ha extra uppsikt över våra hundar när vi är ute i skog och mark! Det gäller mellan 1 mars till 20 augusti. Vilket innebär att man behöver ha sådan kontroll över sin hund som om den skulle vara kopplad med ett fysiskt koppel när den springer lös i områden där det finns vilda djur. Jag tycker att det är så viktigt att tänka på och framförallt ta hänsyn till när man är ute i naturen. Under den här perioden får många vilda djur sina ungar, lagen är till för att skydda dem. Det varierar från kommun till kommun vad som gäller exakt där man bor, som hundägare är man skyldig att följa de regler som gäller.

För många hundägare innebär det att man behöver hålla sin hund kopplad. Fundera på om du kan tillgodose hundens motionsbehov på annat sätt än att låta den springa lös, exempelvis genom att löpträna, cykla eller ta dig till inhägnade områden för att låta hunden gå lös. Ett tips är att ha som mål att träna mycket inkallning, så att hunden har möjlighet att kunna gå mer okopplad i framtiden.

Här hittar du mer info:

www.riksdagen.se

www.naturvardsverket.se

You Might Also Like