Tips & Trix

Sele & långlina

Ett användbart hjälpmedel när man tränar sin hund är sele och långlina. Det finns många situationer då det är väldigt användbart. Exempelvis när man tränar inkallning, om man promenerar där det finns vilt eller i närheten av trafik. När man använder sele och långlina har man möjlighet att hindra hunden från att springa iväg! Det förebygger att man hamnar i tråkiga situationer och underlättar träningen.

Man kan välja att hålla linan i handen alternativt låta den löpa längst marken, det är då viktigt att tänka på att vara beredd med att sätta en fot på linan om hunden är påväg att dra iväg. Det finns flera varianter, i olika längd och material. Det är väldigt klokt att ha för vana att alltid ha handskar på sig om man använder en lina som är tillverkad i ett material som man lätt bränner sig på, då slipper man göra sig illa.

 

 

 

You Might Also Like