Tips & Trix

Hur ofta leker du med din hund?

I perioder är jag väldigt bra på att leka med Eddie, men jag måste erkänna att jag kan bli mycket bättre. Framförallt bli bättre på att själv ta intiativ och starta leken! Genom leken kan man lära sin hund massor av bra saker, exempelvis träna på att skifta från passivitet till aktivitet och lära hunden att släppa saker på signal. Man kan sätta regler för leken, när den börjar och när den slutar. När man leker med sin hund så stärker man även relationen.

Ett tips är att använda lek som belöning, då är det bra att ha några få leksaker som inte ligger framme utan de används endast i träning. Det gör dem lite extra spännande och roliga! De sjunker inte i värde på samma sätt. Jag använder ofta kamptrasor eller längre leksaker när jag leker med Eddie, jag drar leksaken snabbt längst marken för att locka fram hans leklust och så kampar vi en liten stund.

Jag har lärt honom att släppa leksaken när jag säger  ”loss” och han får en godisbit! Jag är alltid noga med att belöna honom när han släpper leksaken, ett tips är att tänka byteshandel. Undvik att rycka saker från hunden, ge den något i utbyte exempelvis en godisbit eller en annan likvärdig leksak.

You Might Also Like