Mina sponsrade inlägg

Vårda din hund inifrån och ut

Inlägg i samarbete med Arken Zoo. Genom att skapa rutiner och vara noggrann med hundens hälsa kan man förebygga problem! Mitt råd är att börja träna hunden att bli bekväm med hantering redan från start. Det är bra att tänka på att träna regelbundet, en liten stund varje dag för bästa resultat. Se till att hunden har rätt förutsättningar att kunna slappna av. Börja träna i korta pass, endast några få minuter åt gången. Beröm med rösten och belöna hunden med en godisbit när den är lugn och stilla.

Ta hand om hundens tänder

Genom att regelbundet borsta hundens tänder kan man undvika att den drabbas av dålig mun och tandstatus. Daglig tandborstning hjälper till att hålla tänderna fria från plack och tandsten! Mitt tips är att börja borsta med en fingertuta, den är en liten gasbinda som man sätter på fingret och gnuggar längst tänder och tandkött. När hunden är bekväm med det kan man gå över till att använda en tandborste tillsammans med tandkräm anpassad för hundar. Genom att kombinera tandborstningen med Avident Oral hjälper man till att stärka hundens naturliga immunförsvar, förebygger infektioner, plack och tandsten! Det är i pulverform och blandas i hundens vatten, det smakar ingenting och är enkelt att använda.

 

Hundens hud, päls och tassar!

En frisk och fin päls byggs upp inifrån och ut. Då gäller det att både se till att hunden får i sig det den behöver och att sköta pälsen utifrån. Jag ger Eddie ett extra tillskott av laxolja, den innehåller Omega-3 fettsyror som hjälper till att hålla pälsen, huden och tassarna mjuka och fina! Tassarna smörjer jag även in med ett tassbalsam från Topline, det hjälper till att återfukta trampdynorna utifrån. Den här vinterperioden har jag behövt smörja in Eddies trampdynor ofta som annars lätt blivit torra.

 

Det är individuellt hur ofta man behöver schamponera sin hund, det beror på vilken typ av päls hunden har och vart man bor. Eddie som har lång, tjock päls och dessutom bor i stan behöver tvättas regelbundet för att hålla pälsen i fint skick. Det är viktigt att välja rätt produkter! Till Eddie använder jag ”Gentle Shampoo” och ”Intense Conditioner” från Topline. De har en neutral doft och ett stort plus är de snygga förpackningarna. Ett tips när du schamponerar din hund är att blanda ut produkterna med lite vatten, det gör det enklare att fördela det jämt i pälsen.

Här hittar du produkterna från Avital https://www.arkenzoo.se/avital
Topline https://www.arkenzoo.se/topline

Uppge rabattkoden levamedhundar20 i kassasteget, så får du 20 % rabatt på valfri produkt från Avital eller Topline. Gäller endast i webbshopen!

 

 

 

 

You Might Also Like