Tips & Trix

Semester med hund i Sverige

Som hundägare är det härligt att kunna ta med sig sin hund på semestern! Det finns väldigt många fina platser i Sverige att semestra på, där det går bra att ha med sig hund. En variant på boende är att hyra husvagn, husbil eller tälta. Men känner man inte för det så finns det många hundvänliga hotell, pensionat och stugor att hyra. Här kommer några tips som jag tycker är bra att tänka på när man planerar semestern.

  • Var ute i god tid! För att hitta ett boende där du kan ta med dig din hund.
  • Resa med tåg, buss eller båt? Kontrollera noga innan resan vad som gäller, man behöver ofta köpa en specifik djurbiljett och sitta i en avskild del. Fundera på vilket färdmedel som är bäst för din hund, det kan bli trångt och din hund kan behöva sitta nära andra hundar om du åker tåg, buss eller färja. Ett tips om du åker färja är att se om det går att boka en egen hytt! Vi åker ganska ofta till Gotland där mina föräldrar har landställe, vi bokar alltid en egen ”hundhytt” på färjan. Det kostar några hundralappar extra men det tycker jag det är värt.
  • Åka bil? Viktigt att tänka på att hunden sitter säkert i bilen under resan, i en krocksäker bur eller med bilbälte. OBS! Lämna inte hunden i bilen varma sommardagar, trots upplysningar är det tyvärr alltför många hundägare som inte förstår faran.
  • Var ligger närmsta veterinär? Spara numret i telefonen, så att du enkelt kan komma i kontakt med dem om olyckan skulle vara framme.

 

 

You Might Also Like