Tips & Trix

Bra att ha med sig på resan

När man ska ut och resa med sin hund behöver man ha med sig en del saker. Det jag packar ner varierar beroende på vart vi ska och hur länge vi är borta. Hittills har jag endast rest inom Sverige med Eddie, åker man utomlands kan man behöva ha med sig andra saker. Den här listan utgår jag ifrån när jag reser med Eddie inom Sverige.

  • Hundmat – här tänker jag så enkelt som möjligt! Tar med mig torrfoder till Eddie. Packar även ner hundgodis och tugg.
  • Extra – jag brukar alltid ha med mig extra sele och koppel om något skulle gå sönder, kan bli väldigt jobbigt om man står med trasiga grejer och närmsta djurbutik ligger mil bort! Packar även ner ett längre koppel eller långlina.
  • Täcke – beroende på årstid och hund kan det vara bra att ha med sig täcke eller kläder. Jag har ett regntäcke till Eddie som är bra på exempelvis en fjällvandring om det finns risk för riktigt dåligt väder.
  • Hundpåsar – viktigt att inte glömma.
  • Filt – packar alltid ner en stor fleecefilt till Eddie som han sover på när vi är borta. Den luktar hemma och skapar trygghet på en ny plats.
  • Första hjälpen kit – om olyckan skulle vara framme! I mitt ingår: elastiskt bandage, sårtvätt i form av våtservetter, sterila kompresser, tejp, liten sax, pincett, febertermometer och Canikur Pasta – mot lättare magproblem.

 

 

 

You Might Also Like