Tips & Trix

Tänk på hunden under Valborg

Idag är det Valborg! En högtid som tyvärr ofta firas med smällare men även fyrverkerier. Jag vill påminna om att tänka på att lämna hunden hemma om ni planerar att gå till en brasa. Även om man har en trygg, lugn hund som inte har brytt sig om ljud tidigare så kan den utveckla rädsla. Det är väldigt svårt att i förväg avgöra hur hunden kommer att reagera. Mitt råd är därför att undvika att chansa, sätt inte hunden i en situation där den kan bli väldigt rädd!

Mitt tips är att ta ut hunden på en skön promenad under dagen. Ge den mental stimulans så att den är nöjd och trött under kvällen. Om ni bor nära en brasa eller om ni misstänker att det kommer att vara fyrverkerier i närheten låt hunden vara i ett rum med fördragna gardiner. Ge den ett gott tuggben och sätt på lite musik.

Hoppas ni får en lugn Valborg <3

You Might Also Like