Tankar & Reflektioner

Första tiden med valpen

Det här inlägget handlar om valpar. Om den första tiden precis när man hämtat hem sin nya familjemedlem. Det är så härligt och man har väntat länge, samtidigt som man kan känna sig osäker. Det kan också kännas som att man direkt behöver börja träna massor av saker. Mitt råd är att ta det lugnt de första dagarna! Lägg fokus på att lära känna varandra, börja med att bygga en relation. Studera din valp, vad har den för egenskaper och temperament? Framåt eller lite försiktig?

Mitt tips är att vara nära, kela och gosa. Låt valpen vänja sig i lugn takt vid sitt nya hem och miljön utanför. Ta det lugnt med att bjuda över hela släkten precis i början, vänta tills valpen är lite mer varm i kläderna. Om valpen skulle bli rädd eller osäker i en ny situation kan det vara svårt att stötta om man inte känner varandra, det finns ingen grund att stå på. Men när man känner varandra lite bättre då kan man börja vänja valpen med det man vill att den ska klara av i framtiden.

You Might Also Like