Tankar & Reflektioner

Valpkurs

Jag rekommenderar att man går valpkurs med sin valp! Mitt tips är att anmäla sig tidigt, då har man möjlighet att redan från start få råd kring hur man lägger en bra grund inför framtiden. Valpen får träna med andra valpar i grupp och som hundägare får man möjlighet att ställa frågor kring det man är osäker på. Många tycker också att det är väldigt trevligt att få dela erfarenheter med andra valpägare. Det finns lite olika upplägg, löpande där man ses en gång per vecka eller intensivkurs.

– Hur hittar man en seriös och bra valpkurs?

Ett tips är att gå ut på Sveriges Hundföretagares hemsida www.sverigeshundföretagare.se där samlas olika aktörer inom hundvärlden. För att få vara medlem krävs en godkänd utbildning, det är en form av kvalitetsstämpel som är bra att känna till. Det går att söka efter instruktörer runt om i landet och ta reda på vilka valpkurser som finns i närområdet.

 

 

 

You Might Also Like