Tankar & Reflektioner

Valpar & miljöträning

Här kommer några tankar kring valpar och miljöträning. Jag tror att det kan vara lätt att gå lite fort fram när man miljötränar sin valp, man vill gärna ta med sig valpen i många olika sammanhang. Det är bra att börja träna de situationer man vill att valpen ska klara av när den är vuxen, men i lagom takt! Mitt råd är att tänka på att träna korta stunder i början och stegvis öka längden på de stunder ni tränar miljöträning. Försök att undvika att överösa valpen med nya intryck, se till att det finns tid för återhämtning och vila. Genom att se till att valpen får tid att bearbeta allt spännande den är med om ger man den goda möjligheter att bli trygg och avslappnad i nya situationer. Tips:

  • Filt – ordna en filt till valpen som du alltid tar med dig när ni är på nya platser. Då får valpen en plats att lägga sig på, genom att ha med sig en filt varje gång ni är borta så skapar man rutin och trygghet.
  • Tuggben – ladda upp med tuggben och hundgodis som du kan ge valpen. Det ger något att fokusera på, det hjälper valpen att komma ner i varv och skapar en positiv association.

You Might Also Like