Tips & Trix

Hjälp! Min valp bits

Det är helt normalt att valpar bits och nafsar, det är individuellt hur mycket de bits och i vilka situationer. Vissa valpar kan bli riktigt intensiva medan andra är något lugnare. Många valpar börjar bitas då de går upp i varv i samband med ”valpfnatt”, som ofta kommer på kvällen innan valpen ska sova.

Jag får ofta frågor kring bitande i händer på mina valpkurser. Det är viktigt att tänka på att valpar inte har förmågan att reglera sitt bitande. Man behöver hjälpa till genom att ge valpen ett alternativ dvs. erbjuda något som den får bita i. Ett tips är att alltid se till att ha med sig saker som man kan ge valpen så som tuggpinnar och leksaker. Viktigt att även tänka på att vara lugn själv, om man börjar vifta med händerna brukar det resultera i att valpen biter ännu mer! De allra flesta valpar slutar att bitas när de blir lite äldre.

 

You Might Also Like