Mina sponsrade inlägg

Har du koll på sommarens faror?

I år kom sommaren tidigt! Jag och Eddie spenderar så mycket tid vi kan ute i naturen under fina dagar. I samarbete med Agria vill jag tipsa om en lista de tagit fram kring några av de vanligaste våra hundar drabbas av under de varma månaderna. På listan finns bland annat värmeslag, huggormsbett och fukteksem. För att undvika värmeslag tar jag det lugnt med att motionera Eddie under den tiden på dygnet då det är som varmast och jag ser till att han alltid har vatten tillgängligt. Jag köpte även en kylmatta förra året som blir kall när hunden lägger sig på den, fördelen med mattan är att han kan gå därifrån om han blir för sval. Eddie tycker även om att bada och det är ett härligt sätt för honom att svalka sig. Innan ett dopp brukar jag be honom sitta och vänta på ett varsågod, då hinner jag kika så att det inte ligger någon orm och lurar i vassen! Något som jag också försöker vara noga med är att se till att han torkar ordentligt mellan baden, så att han inte går runt med fuktig päls och hud det minskar risken för hudproblem.

Du kan läsa mer om sommarens faror, vad man kan göra för att undvika dem och vad man gör om olyckan ändå är framme HÄR!

You Might Also Like