Tankar & Reflektioner

Ny rutin – löpträning

Jag och Eddie har en ny rutin, vi har börjat jogga! Han har haft problem med sina leder en längre tid, vilket har gjort att vi inte har kunnat löpträna tillsammans de senaste åren. Men nu är han i så fin form att vi kan börja med det igen, vi har till och med fått det ordinerat av veterinären. Härligt att kunna göra det tillsammans <3

Det finns några saker som är bra att tänka på innan man börjar löpträna med sin hund! Det första är att hunden bör vara färdigvuxen. Det är även viktigt att ta hänsyn till eventuella sjukdomar, hundens ålder, storlek, ras mm. Börja korta sträckor i ett lugnt tempo, öka stegvis längden och hastigheten i takt med att hunden får en bättre kondition. Undvik att jogga när det är som varmast ute. Vi brukar börja dagen med en joggingrunda innan frukost. Det är också bra att tänka på underlaget, jag brukar försöka hitta rundor där det är varierad terräng och mjukt underlag. När vi löptränar har Eddie har ett 5 metes koppel i kombination med sele på sig, vilket fungerar jättebra. Han får lite mer längd att röra sig på och kommer snabbt in i ett skönt tempo. Tips är att investera i en sele som sitter bra och bekvämt på hunden. Man kan även använda ett midjebälte! Fördelen är då att man får händerna fria.

You Might Also Like