Tips & Trix

Trick! Stänga lådor

Jag tycker att det är väldigt roligt att lära Eddie olika tricks!

Det är ett jättebra sätt att aktivera sin hund på, under inlärningsprocessen skapar man ett gemensamt språk och ökar sitt samarbete. Det är dessutom ett väldigt roligt sätt att umgås med sin hund på. Eddie blir trött och nöjd när vi har tränat tricks och hans självförtroende stärks <3

Ett trick som jag lärde honom för ett par år sedan är att stänga lådor.

Jag gjorde så här för att lära honom det:

Innan du börjar behöver du göra dig beredd med gott hundgodis i små bitar och en klicker (du kan även använda ett ord som belöningssignal ex. ”yes”)

Steg 1. Dra ut en låda och när hunden visar minsta intresse för lådan (det kan vara en liten blick eller att den går fram och nosar) – klicka eller använd din verbala belöningssignal och ge hunden en godisbit direkt efter! Upprepa många gånger.

Steg 2. Vänta lite och se vad som händer om du inte klickar direkt när hunden visar intresse för lådan. Låt hunden testa sig fram och belöna när hunden duttar på lådan! Upprepa många gånger.

Steg 3. Fortsätt, bygg vidare och låt hunden testa sig fram. Slutmålet är att hunden ska dutta mer och mer på lådan och till sist lära sig att stänga den. Det är individuellt hur mycket man behöver hjälpa till, vissa hundar testar sig fram direkt medan andra behöver lite mer hjälp.

Steg 4. När hunden har förstått konceptet är det dags att sätta signal på att ”stänga” dvs. det ord du vill använda för att be hunden att stänga lådan. Säg det precis innan hunden stänger lådan.

Lycka till!

 

You Might Also Like