Tips & Trix

Ta hand om hundens tassar

Nu är det riktigt kallt på många ställen runt om i landet. Minusgrader, snö, skare, grus och vägsalt kan göra hundens tassarna känsliga och torra. Det kan bildas sprickor i trampdynorna som gör väldigt ont, speciellt om det kommer vägsalt i sprickorna. Jag brukar därför pyssla om Eddies tassar lite extra under den här perioden.

Här kommer några tips!

  • Kolla igenom hundens tassar varje dag.
  • Rengör tassarna med ljummet vatten efter promenaderna så att det inte sitter kvar grus eller vägsalt mellan trampdynorna.
  • Om du har en hund med mycket päls mellan trampdynorna kan det vara bra att klippa bort lite av pälsen som sticker ut.
  • Smörj hundens tassar med fet salva för att undvika att det bildas sprickor, gärna en stund innan promenaden så skyddar det lite extra när ni är ute och går. (Ge hunden något att pyssla med exempelvis ett tuggben när du har smort in tassarna så förhindrar du att den slickar i sig salvan).
  • Om du har en hund som har mycket problem med sina tassar eller ofta får kramp när det är kallt ute kan det vara bra att investera i ett par hundskor, de finns i lite olika varianter.

 

 

 

 

You Might Also Like