Okategoriserade

Snart vaknar huggormarna

Nu börjar huggormarna vakna upp efter vintervilan. Viktigt att tänka på när man är ute i skog och mark! De gillar soliga varma platser och man kan bland annat stöta på dem på stenar och klippor. Det är tyvärr ganska vanligt med huggormsbett på hund. Hur allvarlig det blir beror bland annat på mängden gift som hunden får i sig, vilket är väldigt svårt att avgöra precis när hunden har blivit biten. Hunden blir trött och vill helst lägga sig ner efter ett huggormsbett. Området där hunden blivit biten svullnar ofta upp och man kan ibland även se små märken efter själva bettet. Hunden kan även börja kräkas eller få diarré.

Vad ska man göra om hunden blir biten av en huggorm?

  • Uppsök veterinär så snart som möjligt!
  • Håll hunden så stilla det går, det gör att giftet sprider sig långsammare ut i kroppen.
  • Om du kan bära din hund –  gör gärna det eller gå väldigt långsamt.
  • Tänk på att försöka vara lugn själv.

 

 

You Might Also Like